Diversity Charter

FELELŐS FOGLALKOZTATÓ, VONZÓ VÁLLALAT

Csatlakozzon a jövő munkaadóihoz

Érdekli Önt…

  • … a jogszabályi megfelelés?
  • … hogyan védheti meg cégét a negatív munkaadói hírnévtől?
  • …hogyan mutathatja meg elkötelezettségét a társadalmi témák mellett?
  • …hogyan tudja optimalizálni humán erőforrásait?
  • …hogyan tudja javítani a pénzügyi mutatóit?

A Sokszínűségi Egyezmény, azaz a Diversity Charter több mint 10 éve, 2004-ben indult Franciaországban, az első olyan írásos dokumentumként, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. Legfőbb célja a szemléletformálás, a vállalatok vezetőinek elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában, és inspiráció a humán erőforrás menedzsment fejlesztésére, újragondolására.

A Sokszínűségi Egyezményt bármilyen típusú, méretű cég aláírhatja, amely elköteleződik az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett. Az Egyezmény aláírása egy hosszú folyamat első lépése. Az elköteleződés azt jelenti, hogy a vállalat vezetése meghatározza az üzleti stratégiával harmonizáló esélyegyenlőségi fókusz témáit, stratégiáját és az érintettek bevonásával dolgozik a hátrányok leküzdésén. Az Egyezmény aláíróinak a fejlesztések megvalósítását segítő szolgáltatásokat, rendezvényeken való részvételt, bemutatkozási lehetőséget és egyéb a munkáltatói márka építésére alkalmas megjelenéseket is kínálunk, amelyekről bővebb információt, a lentebb található csomag ajánlatokat bemutató táblázat nyújt tájékoztatást.

Csatlakozzon Ön is a felelős foglalkoztatókhoz, és legyen aláírója Magyarország Sokszínűségi Egyezményének!

További információért forduljon az Egyezmény magyarországi bevezetését kezdeményező mtd Tanácsadói Közösséghez az info@sokszinusegiegyezmeny.hu, vagy az  info@mtdtanacsado.hu címen!

Diversity Charter szövege – rollup

Csatlakozasi_szandeknyilatkozat