Így változtatta meg az életemet a mosó és szárítógép

A mosó és szárítógép sosem hittem volna, hogy ilyen nagyszerű találmány lehet, mégis emelem kalapom a feltalálói előtt. Bevallom, mindig is szerettem volna egy ilyen gépet, de nem hittem volna, hogy ennyire kényelmes és egyszerű lehet a használata. Összeszedtem egy kis csokorba azokat a dolgokat, amiket eddig megtudtam róla, hogyha valaki éppen vásárlás előtt állna, akkor könnyebben tudjon dönteni. Hogy miért teszem ezt? Mert szeretném, hogyha mások is profitálhatnának az én tapasztalataimból és ők sem bajlódnának többet az olyan dolgokkal, mint a teregetés. Íme, itt van néhány fontos dolog arról, miért is érdemes mosó és szárítógépet vásárolni. Vágjunk bele!

A mosó és szárítógép első pillantástól kezdve…

A mosó és szárítógép első pillantástól kezdve nagyon szimpatikus volt nekem. Az új lakásomban nincsen hely teregetni, udvarunk sincs persze, hiszen a hatodikon élünk, így levegőn szárítani maximum egy kis erkélyen tudnánk, ami őszintén szólva egyrészt nagyon nem elég, elfoglalna ott minden helyet, másrészt ha csak egy zokni is leesik onnan, hat emeletet kell lépcsőn megtenni. Őszintén, inkább hagynám az utcán heverni azt a zoknit, a lustaság nagy úr. Azonban a lustaság volt az oka annak, hogy a feltalálások 90%-a megtörtént. Biztos vagyok benne, hogy a mosó és szárítógépet is ez az ok szülte meg, és ki vagyok én, hogy ne profitáljak mások lustaságának eredményén?

moso-es-szaritogep-pic3

Éppen ezért, beszereztem egy mosó és szárítógépet. Megnéztem, hogy ár-érték arányban melyik a legjobb számomra, bár a lakbér mellett annyira nem költekezhetek, mint szeretnék. Sajnos ilyen ez. Na de így is egy nagyon jó kis gépet kaptam, a választás során fontos volt számomra, hogy viszonylag modern legyen, mindenféle programokkal, hogy hatékonyan tudjon tisztítani (grafikusnak tanulok, ezért a ruháim nagy része pecsétes, grafitfoltos, festékes, és nem mindegyiken szeretném ezeket látni azért). Ezen kívül a zajszint fontos volt számomra, mert a lakás nagyon pici, és épp elég a szomszédok dörömbölését hallgatni, nem kell nekem még egy gép is, ami nem hagy nyugodtan élni az életem. Amire ügyeltem még, az az volt, hogy az energiafogyasztása lehetőleg A kategóriás vagy A+-os legyen, ennek az volt az oka, hogy nem szeretnék túl sok áramszámlát fizetni, ami szerintem érthető.

A mosó és szárítógép előnyei

A mosó és szárítógép előnyeiről még nem nagyon esett szó, csak a kiválasztás folyamatáról. Nyilván kérdés egyáltalán, hogy miért egy kompakt mosó-szárítógépet vásároltam esetleg, miért nem külön egyiket és másikat. Ennek két oka van részemről, az egyik az, hogy így olcsóbb volt, mintha külön vettem volna két gépet, nem pedig egybe. A másik pedig, hogy kettő gép be sem fért volna a lakásba, nyilván egy hatodik emeleti kis albérlet nem a legnagyobb, és ebbe a fürdőszoba is enyhén szólva beletartozik, talán azon spóroltak a legjobban. Éppen ezért, egyetlen gépet is alig tud az ember begyömöszölni valahogy, nem hogy még arról is szó legyen, hogy kettőt. Szóval, már csak emiatt is hasznos döntés volt a kombinált mosó és szárítógép.

moso-es-szaritogep-pic2

A mosó-szárítógép előnye főképp természetesen a szárításban mutatkozik meg. Elsőként, tök jó, hogy nem kell sehová sem átpakolni a mosott ruhát a gépből, hanem egyből indulhat is a szárítóprogram. Másrészt ugye helytakarékos, hogy egyáltalán nem kell teregetnem. Ezentúl érdemes megemlíteni azt is, hogy a teregetés nem túl gyors dolog, egy 3 kilós mosást szépen kiteregetni vagy 15 perc, néhány gombot megnyomni a gépen meg úgy 1 perc (sem).

Spórolás a mosó és szárítógéppel

A kérdés még persze a vasalás. Nos, vasalni vagy kell vagy nem, szerintem a mosó és szárítógéppel ugyanúgy szükség van rá, mint teregetés után, mert inkább anyagfüggő a dolog, és kevésbé a szárítás módja dönti el azt. A vasalás egyébként is hasznos, hiszen egyrészt fertőtlenít, másrészt pedig sokkal szebb egy vasalt ruha, mintha az ember csak teregetne.

A mosó-szárítógéppel akár még spórolhatunk is, például az öblítőn, mert a szárító program kellemes illatot ad a ruháknak. Mivel egyben javítja is a mosási minőséget, így elég egy rövidebb és kisebb hőfokon mosni a ruhákat, mint ahogy azt a szárítógép nélkül tennénk, ami egyben kevesebb áramfogyasztást is eredményez a mosás részéről. Utána persze használjuk a szárítót, ami ezt a fogyasztást úgymond kiegyenlíti, azonban a mosó és szárítógéppel a folyamat végén nem csak tiszta ruhákat kapunk, hanem szárazokat is, így mondhatni hordásra készek szinte.

Számomra ez egy igen kényelmes és gazdaságos megoldásnak bizonyult az otthonomba, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy válassza a mosó és szárítógép adta lehetőségeket az otthonába, hogyha megteheti. Szerintem senki sem fog csalódni majd a minőségben, számomra legalábbis igazi megváltás volt ez a kis gép, ami nélkül ma már ugyan tudnék élni, de nem szeretnék. Hogyha valaki tehát egy jó döntést keres az otthonába, ez az eszköz egy remek befektetést jelent, amit nem érdemes kihagyni.