Ventil, ha épületgépészeti szaküzletet keresel online

Épületgépészeti berendezések terén azonnal felmerül a szentendrei központú Ventil épületgépészeti vállalat neve is. Nem csak azért, mert a kereső elsők között adja ki, hanem azért is, mert a lehető legjobban lefedik a piaci keresletet is a kínálatukkal. Akár szentendrei, akár üllői, akár Lehet úti üzletüket látogatjuk meg, biztosan megtaláljuk majd azt, amit keresünk. Ehhez pedig az ott dolgozók is segítségünkre vannak. Amennyiben pedig az ország távolabbi szegletében élünk és nincs lehetőségünk arra, hogy felutazzunk a fővárosba, akkor webáruházukban is szétnézhetünk, megrendelhetjük, amire szükségünk van. A webáruház abszolút felhasználóbarát, egyszerű és világos felépítésű, így nem veszünk el az opciók között, és zárjuk be fél perc után. Sajnos már tapasztaltam, milyen az, amikor az ember egy percnyi céltalan keresgélés után megunja és rányom a piros x-re. A Ventilnél ez nem fog előfordulni. Még abban is segítenek, hogy laikusként eligazodjunk a szakszavak tengerében egy könnyen elérhető szakszótár segítségével. Nem tudjuk, mi az a faelgázosító kazán? Semmi gond. A honlap alján található az említett szótár. Rákattintás után csak ki kell keresnünk a kifejezést, amit nem teljesen értünk és meg is kaptuk a választ: „Olyan speciális fatüzelésű kazán, melyben az égetés folyamán elpárologtatjuk a fa éghető alkotórészeit. A felszabaduló gázokhoz egy ventilátor segítségével másodlagos levegőt keverünk. Ez a gázláng magas hőmérsékleten (1100 Celsius fok) egy speciális kerámia tűztérben ég el. Hagyományos fatüzelésű kazánokhoz képest 20-30%-al magasabb a hatásfoka.” Már ez a definíció is nagyon sok szakmai szófordulatot tartalmaz, de semmi pánik, ezekre is találunk meghatározásokat. Csak görgessünk kicsit lentebb.

Mi tartozik az épületgépészetbe? Mit nyújt a Ventil?

Az épületgépészet feladata, hogy biztosítsa az épület használói számára a komfortérzetet, ivóvizet, a keletkező szennyvíz elvezetését, a megfelelő hőmérsékletet, a megfelelő minőségű és paraméterű levegőt. Az épületgépészet nagy általánosságban az épületeken belüli csőhálózatokkal, azok szerelvényeivel és a hozzájuk kapcsolódó berendezésekkel foglalkozik. Ehhez minden kellék (értsd berendezés és alkatrész) megtalálható egy helyen: a Ventil üzleteiben és webáruházában. Milyen részek alkotják az épületgépészetet? Ide tartozik a fűtéstechnika, vízellátás és csatornázás, gázellátás és az égéstemék-elvezetés, a légtechnika, szellőztetés, valamint a klímatechnika. Mivel ez már önmagában is egy hatalmas terület, nem is gondolnánk, hogy találunk olyan boltot, ahol, ha kell, mindent egy helyen betudunk szerezni.

Ahhoz, hogy kicsit tisztább legyen a kép, nézzünk meg röviden, mit takar az, hogy fűtéstechnika, vízellátás és csatornázás, gázellátás és az égéstemék-elvezetés, a légtechnika, szellőztetés, valamint a klímatechnika. Tudatos vásárlóként nem állíthatunk be az üzletbe, vagy mehetünk fel a Ventil weboldalára úgy, hogy nem tudunk eligazodni a témában. A fűtéstechnika a jó közérzet biztosításának egyik eszköze. Ezt télen fűtéssel, nyáron hűtéssel lehet biztosítani. Egy fűtésrendszer több összetevőből áll, s ezeket a feladatokat más-más berendezések látják el. A Ventil mind hőleadó, hőfejlesztő, hőcserélő, fűtőfelület, biztosító berendezések, elemek és szabályozórendszerek terén összetett kínálattal rendelkezik. Ugyanez igaz a fürdőszobai kínálatára is: a víz melegítéséhez szükséges bojleren és vízmelegítőtől kezdve a kádon, zuhanykabinon, zuhanytálcán, sarokszelepeket és különböző kiegészítőkön át, bármilyen alkatrészt, berendezést megtalálunk. Ár kategóriában is több szinten mozognak az általuk kínált termékek. Így, ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy olyan konyhánk legyen, mint a hollywoodi színészeknek, akkor sem kell rögtön bezárnunk a böngészőnket. A Ventil üzletei és webáruháza mindenkinek szólnak.

Ventil webáruház teszt

A Ventil épületgépészeti webáruház illetve üzletein nem csak gázkazánokat, alkatrészeket, vagyis fűtéstechnikai berendezéseket árulnak, hanem fürdőszobai és konyhai kiegészítőket, és szerszámokat is beszerezhetünk náluk. Ha lenyitjuk a fűtés menüfület, akkor majd harminc alkategória közül választhatjuk ki a nekünk szükségeset. Ennek a felosztásnak köszönhetően könnyedén megtaláljuk azt, amit keresünk. Például, ha mi kimondottan iszapleválasztót keresünk, akkor nem kell a teljes kazánkategóriát végig böngésznünk (ami mellesleg nem is garantálja, hogy nem siklunk át felette), hanem rögtön belecsaphatunk a lecsóba. Ha pedig esetleg nem tudjuk, mi az az iszapleválasztó, irány a szakszótár. A menü egyetlen hátrányának az róható fel, hogy nem abc sorrendben követik egymást a leírások, így beletelik néhány percbe megtalálni azt, amire magyarázatot várunk. Cserébe viszont minden címszó, kifejezés egy direkt link abba a menübe, ahol azokat a termékeket találjuk, amelyek közvetlenül kapcsolódnak hozzá.

Megbízható a Ventil?

Járjunk magunk utána. Illetve, próbáljuk ki. Ha bizalmatlanok vagyunk az internetes vásárlásban, ne legyünk. A Ventil nem csak webáruházában szolgálhat ki minket, hanem három üzletében is. Online is ugyanazt a termékminőséget és garanciát biztosítja, de ha mégsem lennénk valamilyen oknál fogva elégedettek, személyesen is visszavihetjük a rendelt árut.