Hogyha a legjobb ruhatisztító árakat keresed, nem is kell tovább nézelődnöd

A legjobb ruhatisztító árak megtalálása létfontosságú kérdés lehet az otthoni költségvetés számolása során. Amikor az ember az otthoni költségeket számolja, akkor érdemes lehet ruhatisztítóval is számolni. Persze az ember először otthon próbálja meg kitisztítani a ruhákat, de mindig számítanunk kell néhány makacs foltra, amellyel nem bírunk el. Nézzük is meg tehát, hogy milyen ruhatisztító árakra kell számítanunk, és hol érdemes ezeket megnézni.

Mikor számoljunk a ruhatisztító árakkal?

A ruhatisztító árak természetesen akkor jönnek csak szóba, hogyha az otthoni ruhatisztítás már nem elég hatékony. Először is tehát érdemes megismerkedni pár trükkel, amelyeket bevethetünk a ruhák tisztítása során. Sokszor jön szóba a benzines ruhatisztítás, a sós víz, a különböző tisztító termékek használata. Ezek persze csak egy darabig jöhetnek szóba, vannak olyan esetek, amikor már egyszerűen nem tudunk elbírni néhány szennyeződéssel. És persze beszélhetünk olyan ruhákról is, amelyeket eleve nem ajánlott otthon tisztítani, mert különleges bánásmódot igényelnek. Ilyenek például az ünneplő ruhák, öltönyök, nyakkendők, ingek és blúzok és persze menyasszonyi ruhák sem fogunk otthon tisztítani.

ruhatisztító-árak-pic3

A hatékony tisztítás érdekében érdemes elsajátítanunk a mosógépen található jelzéseket, programokat, funkciókat. A másik nagyon fontos dolog, amire figyelnünk kell, hogy címkéin milyen jelzések találhatók. Érdemes lehet ezeket megtanulni. Figyeljünk oda, hogy mely darabokat tudjuk mosógépben tisztítani, és melyeket lehet csupán kézzel, akár vegyszer nélkül tisztítani. Ha azonban a tudásunk nem elég kielégítő a tisztítás minden területén, akkor érdemes lehet profi segítséget igénybe venni, hiszen a kezdők próbálkozása sokszor a ruhák kárára mehet. És itt jönnek be a ruhatisztítás árak, amelyekkel most konkrétan foglalkozni fogunk.

Hogyan számoljunk a ruhatisztító árakkal?

A ruhatisztítás árak néha meglepően alacsonyak lehetnek. Akár néhány száz forintból is tudunk ruhákat tisztíttatni, attól függően, hogy milyen anyagról beszélünk és persze a szennyeződés mértéke sem mindegy. Hétköznapi ruhákat mindenképpen olcsón tudunk mosodában tisztíttatni, de a formális, ünnepi ruhák ára miatt sem kell aggódnunk. Vannak azonban nagyobb kihívások még a mosodák számára is, mint például a szőnyegek, estélyi ruhák, koszos függönyök mosása. Ezeknek az ára is magasabb lesz természetesen. Ez így persze Elég homályos lehet még sokak számára, azonban tudok ajánlani egy oldalt, ahol kalkulátor segítségével tudunk számolni, így sokkal magabiztosabban mehetünk a tisztító szalonba. A profi ruhatisztításhoz én az Ocean Tisztítószalont tudom ajánlani, itt ugyanis ki tudjuk számítani, hogy hozzávetőlegesen mennyibe fog kerülni számunkra a szolgáltatás. Az Ocean Tisztítószalon ráadásul remek helyen helyezkedik el, a fővárosban bátran mehetünk ide, de akár jó tanácsokért is fordulhatunk ehhez az oldalhoz és tisztítószalonhoz: https://www.oceantisztitoszalon.hu/arak.

A ruhatisztító árakon túl…

A tisztítószalonok a ruhatisztításon túl még számos szolgáltatást kínálnak számunkra. Ezek közé tartozik a gombok visszavarrása és megerősítése, kisebb szakadások megjavítása, anyag színének javítása, újrafestés. Bőr ruhák esetében érdemes lehet igénybe venni mindenképpen a tisztítószalon szolgáltatásait, mert itt hatékonyan tudják nem csak tisztítani az anyagot, hanem újrafesteni is.

Az újrafestés segítségével akár még éveken át viselhetjük a bőr ruhadarabjainkat, mintha csak újak lennének, így ezt is érdemes lehet a ruhatisztító árakhoz számolni. A festés mellett javítani is tudnak az anyagon, megnézhetik az állapotát, kijavíthatják a kisebb szakadásokat vagy egyéb problémákat. A szolgáltatásokhoz hozzátartozik még egy háztól házig tartó fuvarszolgálat is, amelyet egy bizonyos hatókörén belül igénybe tudunk venni az Ocean Tisztítószalon esetében. Ezt csak kevés mosoda tudja biztosítani a szolgáltatásokat igénybe vevők részére. Figyelnünk kell azonban, hogy szőnyegek szállítását ők sem tudják vállalni, azonban a tisztításukat 3,5 méterig igen.

ruhatisztító-árak-pic2

Meg kell még említenem a különleges mosásokat, amelyek nem csak a ruha tisztítására koncentrálnak, hanem az anyagra is figyelnek, biomosással pedig a környezetvédelemre is oda tudunk figyelni.

A mosások mellett pedig vasalással is készülnek számunkra, amely nem csak a gyűrődéseket simítja ki az egyes ruhákon, hanem a megfelelő tartást is megadja számukra és még egy kisebb fertőtlenítő hatása is van, a ruhatisztító árak már csak ezért is megérik.

Érdemes tehát több szempontból is igénybe venni egy tisztítószalon munkálatait. Elég csak a nehezebb anyagokra gondolni, amelyeket nem is szabad mosógépben tisztítani és a vegyszerekkel is óvatosan kell bánni az esetükben, vagy nagyobb textíliák tisztításában is nagy segítségünkre lehet egy mosoda. Hogyha a szőnyegtisztításhoz már nem találtunk elegendő tippet az interneten, ahhoz is érdemes lehet igénybe venni a szolgáltatást, egészen a megadott nagyságig, általában nem is nagyon szoktunk ennél nagyobb szőnyeget igénybe venni. Mosás, vasalás, folttisztítás, festés és javítás. Többet nem is várhatna el az ember egy tisztítószalontól, így érdemes lehet kalkulálni a ruhatisztító árakkal.